Vattenfall höll möte för allmänheten


11 september bjöd Hargshamns folketshus in Vattenfall Uppsala till ett öppet möte för att berätta om sin verksamhet och sina planer i Uppsala men framförallt om sin verksamhet med avfallsbalar och dess hantering i Hargshamn. Det blev många frågor och intressanta diskussioner.

 
Från Vattefall var följande representerade: Johan Siilakka (anläggningschef, Uppsala), Thomas Jonsson, Björn Mollstedt, Anders Pettersson och Örjan Almenius.
 
På plats fanns även Hargs Hamns VD Peeter Nömm, Jacob Spangenberg, ordförande i Hargs Hamn AB och för kvällen moderator, Johan Nilsson, chef för miljö- och hälsoskyddsinspektörerna i Östhammars kommun, Peter Nyberg, kommundirektör och Andreas Pålgård, Pålgård & Söner AB (hamnens underleverantör för hamntjänster).
 
Anteckningarna från mötet kan du läsa här:
 
 
 
 
Örjan Almenius, Vattenfall, i diskussion med intresserad ortsbo
 
 


Spännande byggprojekt snart klara


2018-08-30: Hamnens byggprojekt fortskrider enligt plan och mycket har hänt under sommaren. Här lite uppdaterade bilder på allt som nu växer fram och som i delar redan börjat bli klart.

 

Lantmännens spannmålshall står nu klar och kommer de närmaste veckorna börja fyllas med torrt spannmål.

 

 

Torkanläggning och tippficka tar form där en mottagningshall inom kort kommer byggas med ett automatiserat transportband som kommer att transportera spannmålet genom renseri/tork och in i lagerhallen
 


 

Nya lagret för Vattenfalls pellets står klar och kommer inom ett par veckor börja fyllas med pellets för kommande säsong.
 

 

Taklagsfest planeras närmsta veckorna för att fira en deletapp i bygget av Hargs Hamn AB:s nya kontor.