Lantmnnens spannmlsanlggning invigd


Den 16 maj invigdes Lantmännens nya spannmålsanläggning i Hargs Hamn. Ca 500 besökare, främst lantbrukare från Mälardalen, besökte invigningen. Invigningen inleddes med musik framförd av Al Fine och det serverades närproducerad mat. 
 
I samband med invigningen kördes den första leveransen av spannmål in i hamnen från en närliggande gård. Anläggningen kommer att ha stor betydelse för hamnen och för Lantmännens mottagning av spannmål i Mälardalen. Hargs Hamn har möjlighet att hantera stora volymer spannmål och kommer efter planerad farledsfördjupning kunna ta emot större fartyg. Det ger goda förutsättningar för en eventuell framtida ökning av spannmålshanteringen i hamnen. Den nya anläggningen har både tork, rens och lager och kommer inom en snar framtid tas i drift.
 
Spannmålsmottagningen i Hargs Hamn är en av tre nya mottagningsanläggningar som ska ersätta Lantmännens anläggning i Kungsängen i centrala Uppsala.
 
 
Hargs Hamn AB:s ordförande Jacob Spangenberg, Lantmännens ordförande Per Lindahl, Lantmännens VD Per Olof Nyman och Landshövding Göran Enander klipper bandet; Foton från Lantmännen